Press "Enter" to skip to content
Extra tipsMore music on February 23rd 2018

Gobsmag EXTRA tips – part 32

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Travis Miller

Travis Miller is een klassieke singer-songwriter. Petje, baard en gitaar. Maar wacht even, niet wegklikken. Liedje The Simple Life is namelijk errug lekker. Met name omdat Travis een enorm laid-back stem heeft. De drie minuut 37 luisteren dus erg makkelijk weg. The Simple Life is pas zijn derde liedje, dus we nemen aan en hopen dat er een album in de maak is.

2. Torrejon

Kids Say Not Yet To Drugs klinkt misschien niet als het beste advies dat je kunt geven. Maar het is wel een erg fijn liedje van de Texanen van Torrejon. En dat is een apart (in the good way) stel. Vernoemd naar een American Air Force Basis net buiten Madrid lijken ze een fascinatie te hebben voor oorlog. Zo getuige liedje Churchill’s Nazi Army en titel van de EP (The Reichsprasident)… Zelf noemen ze het dryly humorous lyrics and audio references to modern history. Zo benoemen ze politiek, the war on drugs (in dit liedje) en het ruimtevaartprogramma van de US (Deke Slayton). Yes, wij voelen het wel!

3. Elijah Ocean

Elijah Ocean is zo’n muzikant die al wat jaartjes meeloopt, zijn album uitbrengt en een prima schare fans heeft. Tot een echte doorbraak kwam het echter (nog) niet. Maar wellicht brengt 2018 daar verandering in. LA Weekly noemde hem een artist to watch en met zijn laatste LP (Elijah Ocean) levert hij gewoon weer erg fijn werk af. En nu alweer bezig met nieuw werk. Neem nou liedje Down This Road, een haast Tom Petty achtige folksong. En zo past Elijah moeiteloos in het rijtje namen met Andrew Combs, Aaron Lee Taslan en Rayland Baxter.

4. James Edwyn & the Borrowed Band

James Edwyn & The Borrowed Band klinkt wat misleidend. Het is namelijk gewoon een echte band. En dat hoor je op liedje Pushing Statues. Prima op elkaar ingespeeld, multi-vocaal en perfect voor liefhebbers van de stijl van David Ramirez (vinden wij).
Ze komen overigens uit Glasgow en bestaan al sinds 2013. De meeste tijd brachten ze door met platen van Woody Guthrie, Bob Dylan en Ryan Adams. Alt country optima forma.

5. Royal Wood

Canada en singer-songwriters is een prima combinatie. Deel daarvan is Royal Wood. Of wat wapenfeiten te noemen: titel songwriter van het jaar door iTunes, syncs in Grey’s Anatomy en een aantal JUNO nominaties op zak. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op 22 april verschijnt Ghost Light op Cadence Music Group (Alabama Shakes, Alan Stone en Amos Lee). En we voorspellen zomaar dat je nog veel van dat album gaat horen. Om te beginnen liedje Something About You.

6. The Caracals

The Caracals (Orange County) is vers. Liedje In the Dark is namelijk hun debuutsingle. En dat nemen ze serieus. Zo horen we leden van Hanni El Khatib en werd de plaat gemasterd door Brian Lucey, die dat eerder voor o.a. Arctic Monkeys en The Black Keys deed. En ja, we horen inderdaad wat Black Keys. Maar ook wat Last Shadow Puppets. En zelfs wat 60’s surf. Jawel, lekkere sound dus!

Luister naar de eerste track van deze nieuwe indie-supergroep
Luister de nieuwe van The Amazing: 'Pull'