Press "Enter" to skip to content
Extra tips on April 2nd 2017

Gobsmag EXTRA tips – part 7

Er komt veel goede muziek op ons af. Heel veel. In de categorie Gobsmag Tips geven we je nog een aantal extra fijne liedjes kado.

In deze editie muziek van:

1. Young Astronaut

Young Astronaut is redelijk nieuw, bestaat uit 4 man en komt uit New Forest, UK. Ze staan op het punt om een nieuwe plaat te releasen, A Gold Frontier (07.04.2017), en werkte daarvoor samen met Grammy Award-winner Geoff Swan (White Lies, Ed Sheeran en Bastille). Da’s een lekkere binnenkomer. En dat is liedje The Chronicles of Fall & Glory ook. Alex Trimble (Two Door Cinema Club) achtige vocals. Hatsa!

2. Attila Mora

Het verhaal achter Roses van Attila Mora is vrij bijzonder. Althans, het was niet de bedoeling dat de track al uitkwam. Hij was zelfs nog niet eens af. Maar zijn vriendin gooide de track op internet en hopsa, de Top 50 van Hype Machine werd bereikt. Tsja, dan is een bedankje op zijn plaats lijkt ons. Roses is een Chet Faker-achtige cover van de kneiter van Outkast.

3. Bellwoods

Bellwoods is een samenwerking tussen Alan Snoddy en Morgan Cameron Ross. Die laatste kwam je vorige week al tegen in deze rubriek. Die eerste is ex-lead gitarist van een van onze favoriete bands, Stars. Luister maar eens naar het prachtige Barricade. En samen maakt Bellwoods met Don’t Go Losing Sleep een fijn liedje, een must-listen voor liefhebbers van The Tallest Man on Earth.

4. Cooper Claire

Cooper Claire is de artiestennaam van David Cooper Claire. Waarom hij David wegliet weten we niet. Maargoed, maakt ook niet uit. David heeft een hoop ervaring in de business. Zo zit hij hele dagen in zijn eigen studio, speelt hij drums op platen van bands die hij tof vindt en bracht bij met Pedaling onlangs een eigen liedje uit. Over dat liedje zegt hij zelf: “Pedaling” is about friendship and the passage of time, utilizing a larger metaphor of riding bicycles as a vehicle for this theme.

5. Sam Newton

We sluiten deze 7e editie van Gobsmag Tips af met Sam Newton, all the way from down-under. Hij maakte met We Can’t See an End In Sight een prachtig liedje. Daarover zegt hij “This song was written out of desperation and a yearning to be somewhere else.” Doet ons denken aan helden als Neil Young, Elliott Smith en Wilco.

Written by Redactie