Gobsmag fotoreportage: op pad met Aafke Romeijn
 


Aafke_Romeijn_instore_Waaghals_Nijmegen_by_Marcel_Krijgsman15Onlangs gaf de Nederlandse muzikante Aafke Romeijn een instore-optreden bij platenzaak Waaghals in Nijmegen. Fotograaf Marcel Krijgsman was er voor Gobsmag als de spreekwoordelijke kippen bij om het allemaal op beeld vast te leggen. En dat is hem wederom goed gelukt.

Maar eerst nog even wat informatie over Aafke Romeijn. Een stukje duiding naar de mensen toe, zo te zeggen. Aafke is geboren in 1986, in Overasselt om precies te zijn. “Da’s bij Nijmegen” zegt ze er zelf steevast bij. In 2011 debuteerde ze met het fijne Stella Must Die. De titel verraadt het niet, maar het album staat vol met mooie pianoliedjes. Twee jaar later pakt ze door met een EP’tje: Stella – The Cold Case. Fascinatie met CSI? Of misschien toch niet.

Vorig jaar pakte Aafke, lerares Nederlands voor het broodnodige brood op de plank, ons in met haar meest recente langspeler: Chin. Ind. Spec. Rest. Dat zijn dus al Gobsmag bonuspunten voor de titel. De plaat staat boordevol met Nederlandstalige electro, afgewisseld met een vreselijk mooi, intiem en hartverscheurend pianoliedje voor haar vader (Karakter) en het meeslepende A2.

(klik op een foto voor een schermvullende slide show)

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op