Gobsmag primeur: de eigenzinnige indiepop van JARA
Spaarzame pracht uit Den Haag voor liefhebbers van Madelaine Peyroux en rauwe randjes


Hier op de Gobsmag redactie volgen we het Reeperbahn Festival (dat nu aan de gang is) op de voet. Dat doen we onder andere omdat onze eigen JARA daar speelt. En terwijl JARA in Hamburg de sterren van de hemel speelt, mag Gobsmag voor de thuisblijvers vandaag exclusief nieuwe single Moving Me primeuren.

JARA speelt eigenzinnige indiepop – sterke, verhalende liedjes met een rauw randje. De nummers, geschreven door frontvrouwe Jara Holdert, worden door de band uitgebouwd tot landschappen van wonderlijke melodieën, verschuivende grooves, warme elektrische gitaren, synths en schorre backing vocals. Jara zingt haar kwetsbare teksten met een warme, breekbare stem met ondertonen van jazz en folk, en haar band zorgt voor een energie en intensiteit die het hele publiek omarmt, of ze nu op een zomers festival staan of in de donkere intimiteit van een club. Thuisbasis is Den Haag, van waaruit JARA gauw heel Europa wil veroveren.

Met dat veroveren van Europa komt het volgens ons wel goed. Niet alleen vanwege haar ongetwijfeld spetterende optredens op het Reeperbahn Festival, maar ook als je het nieuwe liedje Moving Me luistert kun je niets anders dan concluderen Jara een mooie toekomst tegemoet gaat.

De bijzondere clip is trouwens gemaakt door Robin van Wijk. Bijzonder omdat hij elk beeld uit de clip met de hand heeft ‘uitgeknipt’. Je kijkt dus eigenlijk naar een grote, bewegende collage.

Laatste tip: beluister ook zeker Jara’s debuut EP, Sky Collector.

Kortom: spaarzame pracht voor liefhebbers van Madeleine Peyroux en rauwe randjes. Met internationaal allure (en dat allemaal ‘gewoon’ uit Den Haag)

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op