Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 8th 2014

God Bless de Hard Working Americans (7.7)

Supergroup van countryfolkamericana in de stijl van Randy Newman en Drive By Truckers
Song: Hard Working Americans - Down To The Well

The land of the free, the home of the brave. Inderdaad, USA. Wat een bruggetje, de scorebordband van vandaag komt daar namelijk vandaan. Ze luisteren ook nog eens naar de naam Hard Working Americans.

Screen Shot 2014-05-07 at 15.57.50

Alles aan de band straalt stars & stripes uit, en daar houden we van. Van de website tot de songtitels: I Don’t Have a Gun, Mr. President Have Pity On The Working Man en Blackland Farmer En wat te denken van de verschijning van de bandleden? Inderdaad, helemaal prima.

Overigens is Hard Working Americans een soort supergroup. Dat wil zeggen, rotten in de entertainment-industrie (nee, niet Kim Holland) die de krachten bundelen. Wat te denken van de gitarist van Ryan Adams? Nounou. Wapenfeit is één album waarop ze klassiekers coveren (van Randy Newman tot Frankie Miller).

Maar hoe zit het met de muziek? Je raadt het al; een flinke dosis Americana. Of zoals Rolling Stone het omschrijft: populist country-rock storytelling. Vinden wij ook prima. Beetje in de stijl van Drive By Truckers, Randy Newman en Allman Brothers Band. Single Down To The Well is hier een prima voorbeeld van. Zo prima zelfs dat we er een 7,7 voor over hebben.

Sluiten we af met een mooie quote van frontman Todd Snider: “Music should comfort the afflicted and afflict the comfortable.” God Bless America!

Written by Bas