Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on December 19th 2017

Het (bijna) onopgemerkte werelddebuut van Moncrieff (8.0)

Neo-noir, poprandje en flinke dosis soul (Hozier?)
Song: Moncrieff - Symptoms
Album: TBA

Daar was hij opeens: Moncrieff. Zomaar, vanuit het niets. Nou ja, natuurlijk werkt deze jonge Ier al even aan zijn carrière, maar zijn eerste single, Symptoms, is nu een feit. Deze eerste single van de voormalige achtergrondzanger van Adèle loopt vooruit op zijn aanstaande EP. Als Symptoms een voorproefje is van wat er nog komen gaat, kunnen wij niet wachten op de rest.

Neo-noir noemt Moncrieff (echte naam: Chris Breheny) de stijl van zijn eigen muziek, maar invloeden uit de oude blues en soul zijn niet ver weg. De singer-songwriter weet deze inspiratiebronnen uitstekend te combineren met hedendaagse popelementen. De combinatie van een traag beukend ritme en de krachtige, in whiskey doordrenkte stem van Moncrieff, is enorm aantrekkelijk. Alles aan dit nummer klópt gewoon.

Volgens de zanger zelf is Symptoms “voor mensen wiens enige religie het is om slechte beslissingen te maken…”. In de videoclip van Symptoms, onder andere geïnspireerd door het werk van Quentin Tarantino, worden deze beslissingen uitgelicht en maakt Moncrieff duidelijk wat de eventuele gevolgen daarvan kunnen zijn.

Om met zo’n verdomd goede single te debuteren, vinden wij echter helemaal geen slechte beslissing!


Written by Marin