Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 6th 2014

Het breekbare mysterie van JMR (7.9)

James Blake en Perfume Genius in de mix. Net als Douglas Dare en Tom The Lion
Song: JMR - Pioneer Of Your Heart

Afgaande op het aantal tracks in Spotify hebben we hier te maken met een beginnende band. Band in kwestie: JMR. Een snelle google-search levert allereerst het Journal Of Magnetic Resonance op. Dat is een vreemde bandnaam.

Blijkt dus ook niet te kloppen. Van de echte bandwebsite worden we echter ook niet veel wijzer. Toch maar wat verder speuren. Facebook leert ons dat we niet met een band, maar met een persoon te maken hebben: Joshua Michael Robinson. Maar verder?
Biography :JMR is a Florida artist with a variety of influences. Description: JMR Sings.

Maar goed, het ene liedje dat JMR op Spotify heeft geknald is Pioneer of Your Heart en het gaat hier op Gobsmag immers om de liedjes. Het doet ons een beetje denken aan de low-fi a la Perfume Genius en de ‘boem’ van James Blake. He, horen we je denken, hadden we dat eerder al niet gehoord bij Douglas Dare en Tom The Lion? Dat klopt, en daar lijkt het dan inderdaad best wel op. Goed teken.

Pioneer of Your Heart mag er dus zijn: breekbare stem, beats en zelfs wat blazers. Vanzelfsprekend houden we je op de hoogte van albumaankondigen, EP’s, shows en meer achtergrond over JMR. Sluiten we af met een gratis tip: de Soundcloud van JMR bevat wat meer tracks, waarvan sommigen zelfs gratis te downloaden zijn. Sla uw slag.

Written by Bas