Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 28th 2014

Het grootse geluid van Little Comets (8.2)

Het Arcade-Fire-achtige van The Mispers gecombineerd met een vleugje Maccabees
Song: Little Comets - Salt

Nog niet zo heel lang geleden schreven we al over een groep toffe indierockers uit Engeland; The Mispers. Heerlijke Arcade Fire sound. Groots, meeslepend en muzikaal. Hoewel de paar nummers van The Mispers hier nog op repeat staan hebben ze er geduchte concurrentie bij. En wel van Little Comets, het Britse rock-trio afkomstig uit een plaatsje onder de rook van het pitoreske (ahum) Newcastle.

Een paar weken geleden was daar al Gentle EP. Openingsnummer Little Italy is zeker het beluisteren waard. Paul Simon meets The Mispers.

Het nieuw te verschijnen EP’tje van de heren van Little Comets heet Salt EP. En laat Salt nou meteen de single zijn die vooruit werd gestuurd en vandaag op ons scorebord is beland. We verklapten het al een beetje, maar die track past lekker in de traditie van bands als Arcade Fire en The Mispers. Paul Simon heeft op de single plaats gemaakt voor een beetje Maccabees. Het mag duidelijk zijn dat we hier zeer enthousiast van worden. Bij dezen dan ook onze poging om jou net zo enthousiast te maken. En dat doen we niet met ellenlange bio’s en quotes, wel met een clip:

Written by Bas