Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 27th 2014

Het ongepolijste Bars of Gold (7.7)

Rauwe, ongepolijste rock voor liefhebbers van Augustines en The Weeks
Song: Bars of Gold - Connected

Lieflijke melodien, meezingrefreintjes en kinderkoortjes op de achtergrond. Het zijn zomaar een paar termen die we op de Gobsmag-redactie aardig 2013 vinden. Misschien zelfs wel 2012. Af en toe moet er gewoon lekker geknald worden, en niet per definitie door iemand met 274 zanglessen en 3,5 jaar conservatorium achter zijn of haar naam.

Daarover gesproken, mogen we Bars of Gold aan je voorstellen? Bars of Gold is wat men kreeg door bandleden van Wildcatting en Bear Vs. Shark in een nieuwe band te gooien. De kans is aanwezig dat geen van de bands je wat zegt. Geen probleem. Zijn wij voor. Bars of Gold is dus een 6-koppige band uit de US of A. 2013 was het jaar van hun debuutalbum Wheels.

We hadden het natuurlijk al een beetje verklapt, maar zanger Marc Paffi is niet de beste zanger. Geeft helemaal niks. Hij brengt alles namelijk met de hese strot en overgave die we gewend zijn van onze helden van Augustines en van de southern-rockers van The Weeks (die een jaar of wat geleden diepe indruk maakten als support van Kings of Leon).

Lijkt ons reden genoeg om single ‘Connected’ van Bars of Gold aan te slingeren. En wil je het nog net wat ongepolijster? Probeer dan Blue Lightning eens.

Het grootse geluid van Little Comets (8.2)
Strand of Oaks en de schreeuw om genezende gitaren (8.3)