Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on November 2nd 2018

Het pijnlijke plasje van Shogun (And The Streets) (7.9)

Een herboren Royal Headache met meer soul (en dit nummer klinkt vooral als The Rock van Deer Tick).
Song: Shogun And The Streets - Pissing Blood
Album: TBA

Royal Headache is niet meer en dat deed even pijn. Komt vooral door Another World. Maar dingen gaan nu eenmaal voorbij. Soms te vroeg, soms te laat. Maar er komt ook altijd wat nieuws. Shogun And The Streets bijvoorbeeld. Dat is de nieuwe band van voormalig Royal Headache-frontman Tim Wall (hij noemt zich Shogun) en op eerste single Pissing Blood verloochent hij alle punk en bullshit van zijn vorige band.

I know where I’m going
I just don’t know where I’m from

Misschien paste Tim eigenlijk nooit echt bij Royal Headache. Met zijn romantische teksten en zijn neiging om die ouderwets te croonen. Maar, zoals Noisey schreef; ‘He didn’t make any sense, which made him the perfect frontman for a band that didn’t make any sense, either.’ Dat is dus voorbij. En punk is voor kinderen, zegt hij nu. Dus maakt-ie nu wat hij al heel lang echt wil. Vintage soul. Hoewel de andere kant van deze 7” nog altijd als een royale hoofdpijn klinkt.

In interviews lijkt het erop dat het succes van Royal Headache meer een vloek dan een zegen was. De band is ontploft. Dat weet iedereen. Het afscheid werd aangekondigd in een negencijferig Facebook-bericht: 2008-2017. Over het waarom wil Shogun niet praten. Uit respect. En dat zegt genoeg. Het is een pijnlijk plasje. Maar ook de dood levert prachtige nummers op.

Written by Jasper