Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 2nd 2014

Hold on: The Kooks kunnen nog wel verbazen (7.7)

Een herboren The Kooks in de leer bij Curtis Mayfield en Paul Weller
Song: The Kooks - Hold On

Wij waren The Kooks een beetje kwijt. Kun je lang en breed over lullen, en dan gaan we ook een beetje doen. Maar eerst de feiten: een weekje geleden verscheen een nieuw EP’tje van ze (Down) en 29 augustus is het tijd voor een nieuwe langspeler: Listen.

En dat heeft eventjes geduurd. Een jaartje of drie geleden verscheen het laatste studioalbum, Junk Of The Heart. Een op zich wel aardig schijfje met een klein hitje in de vorm van niks-aan-de-hand liedje Junk of the Heart (Happy). Maar eigenlijk bleef het daar wel bij. En dat is best jammer voor een band die met het heerlijke album Inside In / Inside Out debuteerde in 2006. (Wat waren we nog jong.)

Afijn, onlangs viel dus het Down EP’tje van die kekke Kooks op de Gobsmag deurmat. En die doe je dan toch in de speler. Gelukkig maar, want wat we hoorden, verraste ons positief. Er gebeurt eindelijk weer iets waar je oren van spitsen. Check maar eens de ietwat rare maar toch aanstekelijke titeltrack Down-down-diggy-de-down-Down. Helemaal blij worden we van Hold On, een niet stil op te zitten soulliedje in de stijl van Curtis Mayfield (Move On up!) of Paul Wellers The Style Council. LEKKER.


Written by Harm