Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 5th 2014

Hollerado zingt over wondermedicijnen en vrijheid (7.9)

Het kleine punky indie rockbroertje van Green Day met een klein zuchtje The Strokes
Song: Hollerado - Desire 126

Eind april verscheen met White Paint de tweede langspeler van de Canadese indie-rockband Hollerado. Een catchy indie punkplaat met de nodige humor. De fijne nieuwe single Desire 126 is daar een goed voorbeeld van.

Hollerado, dat in het thuisland al een tijdje terecht te boek staat als bijzonder veelbelovend, speelt vandaag op Bevrijdingsdag twee shows: eentje in Den Haag en eentje in Den Bosch. Niet helemaal toevallig, lezen we in een persbericht van de band:

“Frontman en gitarist Menno Versteeg neemt ons namelijk mee in een indrukwekkend stukje familiegeschiedenis, dat zich in Nederland afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het nummer ‘So It Goes’ vertelt hij het bijzondere verhaal over hoe het leven van zijn Rotterdamse opa als verzetsstrijder door een Duitse nazi officier werd gespaard. Na de oorlog getuigde Menno’s grootvader voor deze soldaat tijdens de Nürnberg Rechtzaak en vertelde over hoe de ex-officier mededogen heeft getoond en zijn leven redde. Dankzij deze getuigenis werd ook het leven van de Duitser gered. Deze opmerkelijke gebeurtenis staat symbool voor vergeving van en wederzijds respect tussen 2 ‘vijanden’ die elkaar het (over)leven gunden.”

Hollerado heeft naar aanleiding van dit gebeuren een aangrijpende videoclip opgenomen. Deels in Rotterdam, deels in München. In deze video staat de emotionele ontmoeting tussen Menno en de Duitse kleinzoon centraal. Die videoclip kun je hier checken.

Niet in de gelegenheid om ze vandaag te zien in Den Haag of Den Bosch? Woensdag volgt nog een kans in Paradiso, Amsterdam.


Written by Harm