Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 6th 2018

Jim James over het hier en nu en de tijd die je verliest (7.8)

Dit klinkt als een flashback naar de jaren '70. Maar Manic Street Preachers en Wilco zijn mee. Father John Misty misschien ook. En Neil Young was er al.
Song: Jim James - Throwback
Album: Uniform Distortion (out now)

Wacht even. Dat klinkt als een Disney-boodschap. Dat klinkt als een slotscène uit een aflevering van Full House. Maar Jim James (frontman van My Morning Jacket) heeft wel gelijk natuurlijk. Heel erg gelijk. Verdomd gelijk. En schreef daar ook nog eens een prachtige song over, Throwback, met een productie die doet denken aan een live-opname zonder publiek. Ja, Jim heeft het tegen jou. Hij heeft een ietwat betuttelende boodschap voor jou. ‘Real time is running out.’

Scroll back in time through your account
Watch your face grow younger as real time runs out

Terugkijken kost tijd. En ook Jim scrollt door timelines en ziet gezichten steeds jonger worden. Een onzinnige bezigheid natuurlijk. Stupide zelfs. Of zoals Jim zegt; ‘The clock is ticking (…) I am here staring at my fucking phone!’ Maar Jim denkt soms ook onnodig terug aan vroeger (net als wij, veel te vaak). Ook daar gaat Throwback over. Dat is een stuk minder Disney en schuurt heel wat meer.

Turn back the pages in the rays of the sun
#ThrowbackThursday to the way that it was
When we were young, when we were young

Wie weet hoeveel tijd we nu eigenlijk echt hebben? Dus luister snel.

 

We beginnen deze week met The General Good (7.8)
Mooie woorden voor Lightnin' Luke (8.0)