Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 30th 2014

Júníus Meyvant: warme folk uit IJsland (8.0)

Ray LaMontagne die de ijskappen doet smelten; warme folkpop uit IJsland dus
Song: Júníus Meyvant - Color Decay

IJsland doet het altijd prima. Niet alleen op het Eurovisiesongfestival, ook op de Gobsmag redactie. Dat kunnen we illustreren met voor de hand liggende namen als Asgeir, Hjaltalin en Sigur Rós, maar sinds kort ook met Júníus Meyvant.

Wat feitjes/wetenswaardigheden: Júníus Meyvant is trots drager van een imposante baard. Júníus Meyvant is de artiestennaam van Unnar Gísli. Single ‘Color Decay’ staat sinds kort in Spotify en als audio-clip op het Youtube-kanaal van Record Records (te gekke naam voor een platenlabel overigens). Record Records bracht onlangs een plaat uit, genaamd This is Icelandic Indie Music, Vol. 2. Een van de tracks op de verzamelaar? Jawel,  Color Decay van Júníus Meyvant. 

De naam zegt het eigenlijk al, indie muziek uit IJsland. Wat namedropping: Edward Sharpe, Ben’s Brother (die ken je niet, maar neem van ons aan dat het in de buurt komt) en Ray LaMontagne.

Zelf verwoord hij het eigenlijk nog het beste: “The feeling you get from listening to Júníus equally as comfortable as resting under a thick wool blanket with a hot cup of cocoa in or even when one settles with an exotic beverage on a hot sandy beach far and away”

Een zwoele zomeravond met Nick Hakim (7.7)
De snelheid van Old Man Canyon (7.9)