Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on August 13th 2014

Kijk Wolf Alice eens lachen (7.7)

Rocky pop versie van Hole
Song: Wolf Alice - Moaning Lisa Smile

Overgewaaid naar Nederland: het Britse Wolf Alice. EP’tje Creature Songs verscheen in 2013 in het thuisland en is nu dan ook hier verkrijgbaar. Daarop te vinden: de catchy single Moaning Lisa Smile.

Wolf Alice werd in 2010 opgericht. Aanvankelijk als folkband, maar gaandeweg uitgegroeid tot een energieke rockband. Eentje die, volgens de inmiddels op volle toeren draaiende promomachine, “een voortreffelijk evenwicht heeft gevonden tussen ingetogen en meeslepende gitaarpop en ruige en energieke grunge-achtige rock”. Namen die al gevallen zijn als referentiemateriaal: female fronted rockbands als Hole en Elastica, maar ook The XX.

Single Moaning Lisa Smile, een favoriet van de fans, ontstond na het proberen te coveren van een classic. “It started off with just a riff that Joff had played, as he was singing Neil Young’s track, Old Man, thinking it would be a great song to cover. But then we thought we could make it in to our own,” aldus frontvrouw Ellie Roswell.

Hier op de redactie kwamen we ergens vorig jaar middels topliedje Bros de band op het spoor. En niet alleen wij werden wakker; Wolf Alice mocht afgelopen mei al spelen op het London Calling festival in Amsterdam. Hopelijk een opstapje naar meer. In Engeland is men al overtuigd en speelt Wolf Alice op grote festivals als Leeds & Reading en Bestival.

Begin 2015 verschijnt de eerste langspeler van Wolf Alice. Wij houden u op de hoogte.


Written by Harm