Kijken: Angus & Julia Stone met Ben Howard in Parijs
Heart Of Gold came on the stereo, Mr. Young made me cry.


Yellow Brick Road van Angus & Julia Stone is één van de mooiste ballades van de afgelopen jaren. Zo niet de mooiste. Ingrediënten: iel gitaarspel dat zich langzaam ontvouwt en de song laat openbarsten, sfeervolle piano begeleiding, schijnbaar achteloze ‘namedropping’ van een grote muzikale held en zijn classic (“Heart Of Gold came on the stereo, Mr. Young made me cry. Then all the coulours of the rainbow fell in my eyes”). Was die Nobelprijs voor de literatuur al uitgereikt?

Anyhow; zelf heb ik Angus en de mooie, lieflijke, vriendelijke Julia op 5 mei 2010 live mogen aanschouwen in een dampend Paradiso. Wat een geweldige avond. Kippenvel tot op m’n oorlelletjes. Helaas zijn daar geen goede beelden van. Drie dagen later stond het duo in Café de La Danse te Parijs. Romantischer krijg je het niet. En laten daar nou wèl goede beelden van zijn. Inclusief wonderboy Ben Howard op snaren!

Enige minuscule puntje van kritiek zijn de weinige (eigenlijk geen) goede beelden van Julia. Daarvoor kan je beter een optreden uit 2013 bekijken.

Om het verhaal een ultiem einde te geven: exact 4 jaar na die geweldige avond in Paradiso werd op 5 mei 2014 mijn dochter geboren. Drie keer raden hoe ze heet.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op