Kijken: Live & Direct with Night Beds
 


Als ik in 2013 een jaarlijstje met albums had gemaakt, dan had Country Sleep van Night Beds zeker in de top 5 gestaan. Nummers als Ramona, Even If We Try en -wat mij betreft prijsnummer- Was I For You? geven mij nog steeds het gevoel alsof ik bij een ondergaande zon met blote voeten in de warme branding sta van een zee vol melancholie en het terugtrekkende water al mijn zorgen meevoert. Pure beeldspraak natuurlijk, maar het geeft een beeld van wat Winston Yellen (a.k.a. Night Beds) met je kan doen.

Weinig Voice-stoelen zullen waarschijnlijk voor de beste man draaien. Daar schuurt het teveel voor; is het te breekbaar en te weinig gepolijst. And that’s exactly why I love it, my dear. Het is puur, eerlijk. Het schuurt.

Onlangs kwam ik deze ‘Live & Direct’ opname tegen. Lucky basterds als ik zien hier binnen 12 minuten Ramona en Was I For You? langskomen. Let met name op hoe deze laatste haast achteloos wordt vervlochten in Head For The Hills. Nog zo’n prijsnummer, dat in januari van dit jaar uit kwam. Helaas nog niet op een volwaardig album terug te vinden, dus het albumlijstje van 2014 zal er ook wel weer niet van komen. Ach, ik vind muziek sowieso geen wedstrijd.

https://www.youtube.com/watch?v=cOwQJvF6pYo

Overigens is er wel onlangs een gloednieuwe Night Beds single uitgekomen: Me, Liquor & God. En dit klinkt een tikkie anders dan we gewend waren.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op