Kijken: Noel Gallagher doet Everybody’s On The Run met koor
"Hang in there Liam, you gotta hold on"


“Beady Eye are no longer. Thanks for all your support. LGx.” Aldus Liam Gallagher op Twitter. De geruchtenmachine omtrent een Oasis-reünie maakt direct weer overuren. De broertjes Gallagher schijnen weer gezamenlijk door één deur te kunnen en album (What’s The Story) Morning Glory bestaat ook bijna 20 jaar, dus wie weet.

In januari 2009, een half jaar voor de definitieve break-up zo bleek later, heb ik Oasis gelukkig nog live mogen zien in de Heineken Music Hall. Ik wil hier niet de fan boy gaan uithangen, maar het zijn toch wel een soort helden van me. Of ik hoop op een reünie? Nou. Ik sta er niet om te springen eerlijk gezegd. Ik heb twijfels of ze samen weer iconische platen kunnen schrijven en vrees dat het vooral opwarmen van oude prak wordt.

Spannender vind ik wat Noel Gallagher met zijn High Flying Birds produceert. Het eerste gelijknamige album uit 2011 vind ik redelijk briljant en ik ben erg nieuwsgierig naar opvolger Chasing Yesterday (officiële release 2 maart 2015). Op 20 maart komt hij het laten horen in Tivoli Vredenburg, wat natuurlijk al lang stijf is uitverkocht.

Tot die tijd Noel and his High Flying Birds maar op repeat zetten. Neem bijvoorbeeld deze uitvoering van Everybody’s On The Run, live at The O2, inclusief koor. Heel gaaf. Misschien moet Liam ‘m ook eens wat vaker luisteren. “Hang in there love, you gotta hold on. Everybody’s on the run.”

Het gehele magistrale concert van Noel Gallagher’s High Flying Birds at the O2 zie je hier.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op