Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 12th 2014

Lake Street Dive en de grote oversteek (8.1)

Jazzy soulpop met een retro randje dat doet denken aan Adele, Amy Winehouse en Etta James
Song: Lake Street Dive - Bad Self Portraits

“Het internet, dat is een geinig iets” moet ongeveer zijn geweest wat de leden van het Amerikaanse Lake Street Dive dachten toen hun track I Want You Back (jazeker, een Jackson 5-cover) ineens viral ging, zoals dat zo mooi heet. Geen idee waar we het over hebben? Check het uit!

Die track stond op EP Fun Machine, uit 2012. Sindsdien ging het lekker met de band. Tournee met Josh Ritter, festivals en recentelijk een nieuwe plaat (Bad Self Portraits) en een optreden bij David Letterman. Het nummer dat ze daar speelden? Bad Self Portraits. En laat dat nummer nou op het scorebord beland zijn.

Lake Street Dive maakt popliedjes met een flinke dosis jazz. Zangeres Rachael Price doet ons denken aan godinnen als Adele en Amy Winehouse. Alsof dat nog niet genoeg was voegde The New York Daily News daaraan toe: “Price has the soulful howl of a young Etta James.” De hele sfeer die Lake Street Dive op het podium neerzet versterkt dit nog eens. Zullen we het houden op jazzy soulpop met een retro randje? En horen we niet ook een beetje Alabama Shakes en Phantom Limb?

We hebben eigenlijk maar één advies: geef die track een slinger! En als je toch bezig bent luister dan meteen even naar het soulvolle Use Me Up en het indie-rockerige Bobby Tanqueray.

Lake Street Dive speelt op 14 mei in Het Paard (Den Haag) en op 20 mei in Bitterzoet (Amsterdam).

Written by Bas