Misschien is Little Bastard wat voor jou
 

SONG

Little Bastard - Be My Kind [listen on Youtube]

SOUNDS LIKE

Stone Roses met Oasis en een mondharmonica op vakantie in Australië

RATING

7.5

POSTED ON


Dingo Danny, onze man in Australië, had weer eens een tip: Little Bastard, een zevenkoppige band uit Sydney. En ja hoor, huidige single ‘Be My Kind’ viel inderdaad goed op de inmiddels bijzonder stijlvol ingerichte Gobsmag redactie.

Het liedje is afkomstig van het titelloze debuutalbum, dat bij vlagen zowaar klinkt als Oasis met een, ehm, banjo.(*) Bewijs nodig? Check dan de erg fijne opener (en vorige single) ‘High For You‘. Het zal de stem en het tempo zijn.

Nieuwe single ‘Be My Kind’ doet ons zelfs een beetje denken aan Stone Roses. In hun bio staan ze vermeld als countryrockband, maar misschien moeten we daar iets nieuws voor verzinnen: Britcountrypop. Of Country Britpop, weten wij veel. Hoe dan ook, het is een rare combinatie, dat eerlijk gezegd niet op elk liedje werkt, maar op deze singles goed te pruimen is.


(*) We zouden het op prijs stellen als je dit niet aan banjo haters Noel en Liam Gallagher doorvertelt. We willen nog steeds een kans maken op dat exclusieve reünie interview.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op