Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 18th 2014

Luke Sital-Singh en zijn greatest lovers (7.7)

Een mooie mix van Ryan Adams, Josh Ritter en Damien Rice
Song: Luke Sital-Singh - Greatest Lovers

Soms kan het snel gaan. Dat bewijzen niet alleen Ferrari’s, meteorietenregens en Usain Bolt, ook Luke Sital-Singh. 25 jaar en afkomstig uit Londen. Nog niet zo lang geleden werd hij al opgenomen in de prestigieuze lijst BBC Sound of 2014. Zeggen Michael Kiwanuka en George Ezra je nog iets? Tours waren er overigens ook al, onder andere met Martha Wainwright, Kodaline, Villagers en op geinige plekken als SXSW en The Great Escape.

En verkoopt hij dan nog wat tijdens zo’n show/tour, vraag je je ongetwijfeld af. Jazeker! Luke Sital-Singh houdt van EP’s. In 2012 was daar al Fail For You (luister vooral even naar Honest Man), in 2013 verschenen Old Flint EP (tipje: Bottled Up Tight) en  Tornados EP (Nothing Stays the Same). Volop bezig met een album, maar niet te beroerd om 2014 op te luisteren met een nieuw, jawel, EP’tje (of eigenlijk een 2-track single). Greatest Lovers telt weliswaar maar 2 tracks, maar dit is typisch een gevalletje kwaliteit boven kwantiteit.

En wat staat er dan precies op die schijfjes, zul je je ongetwijfeld ook afvragen? Erg fijne singer-songwriter liedjes. Doen ons denken aan Bon Iver, Josh Ritter en een beetje Ben Howard. Dat hebben we dus allemaal wel een beetje gehoord dus? Ja en nee. The Guardian (not your average Nieuwe Revu) over Luke Sital-Singh: “breathing life into a tired form”. Kunnen we ons best in vinden. Niet heel spannend allemaal, maar wel gewoon steengoed. Komt met name door de tamelijk hoge stem en aanstekelijkheid van het liedje Greatest Lovers.

 

Written by Bas