Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 16th 2014

Maak je op voor Shakey Graves (8.2)

Verplichte kost voor liefhebbers van Kings of Leon en cowboylaarzen
Song: Shakey Graves - Dearly Departed

Een officieel album is er nog niet, And The War Came staat in de planning voor 7 oktober, maar toch gooit Texaan Shakey Graves al zeer hoge ogen.

Hitsingle bij uitstek is het nummer Dearly Departed, dat hij opnam samen met Esme Patterson. Inmiddels mocht hij het komen spelen bij Spotify tijdens SXSW, in de studio bij KEXP en op een dozijn andere plekken. Het moge duidelijk zijn, Dearly Departed is een lekker nummertje.

Verser van de pers is The Perfect Parts, ook te verwachten op And The War Came.

Iets meer duiding nog? Tuurlijk. Shakey Graves heeft een wat rasperige stem, alsof hij goed heeft geluisterd naar Caleb -Kings of Leon- Followill. Het is folkrock wat de klok slaat, maar country of americana zouden ook niet misstaan. Hij kan ook prima uit de voeten met een elektrische gitaar, getuige deze sessie voor KEXP“Hard to believe it’s a duo making this much noise”. Laten we zeggen dat Skakey Graves verplichte kost is voor liefhebbers van The Black Keys, Gary Clark Jr. en cowboylaarzen.

We sluiten af met een meer dan eervolle vermelding van de track Roll The Bones die Shakey Graves als one-man-band speelde voor Audiotree Live. Dit nummer staat overigens op een plaat die je via Bandcamp kan krijgen. Wij zouden het wel weten!

Het geheim Haley Bonar is bij deze verklapt (7.9)
De stadionfolk van Neulore (7.8)