Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 26th 2014

Made Violent wereldberoemd? (8.0)

Caleb Followill op Ritalin (een swingende Kings of Leon)
Song: Made Violent - You Had It Easy

Vandaag presenteren we een world famous American rock band. Althans, dit zeggen ze zelf. Volgens ons is er nog wat ruimte tussen ambitie en werkelijkheid. Maar een eervolle vermelding op onze world famous music discovery list verdienen ze zeker. Ahum, dit laatste hoeft u natuurlijk niet serieus te nemen (het mag wel).

Toch nieuwsgierig geworden? Dat dachten we. Zit je er klaar voor? Komt-ie: Made Violent. Uit Amerika dus. Althans, dat nemen wij aan. Voor een band die zichzelf wereldfaam toedicht zijn er opvallend weinig biografische teksten te vinden. Of iedereen wordt verondersteld deze te kennen, dat kan natuurlijk ook.

Over naar de muziek dan maar. Made Violent heeft een productief jaar; ze hebben al een aantal singletjes online gegooid (zie/hoor Spotify). Meest recente wapenfeit is het nummer ‘You Had It Easy‘. Een vrolijkere en swingendere versie van Kings of Leon. Caleb aan de Ritalin? Oordeel vooral zelf. En mocht dit oordeel positief uitvallen, geef dan ook The Weeks eens een slinger.

Ondersteboven van Conor Oberst (8.2)
De donkere synthesizerwereld van Dawn Golden (7.8)