Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 30th 2014

Mick Flannery heeft het hart op de tong (8.0)

Het minder bekende (maar niet minder getalenteerde!) broertje van James Vincent McMorrow en Glen Hansard
Song: Mick Flannery - Get What You Give

James Vincent McMorrow, Glen Hansard , Bono en Foy Vance: Ieren die kind aan huis zijn in Nederland en met een spontane naamsbekendheid van 76,4% (niet ons eigen onderzoek) niets te klagen hebben. Dat geldt niet voor mede-Ier en held Mick Flannery. En dat vinden wij stom!

Mick Flannery is your average grumpy Irishman, met een passie voor poker en whiskey. Maar aan de muziek die Mick maakt is niks average. Integendeel. Rauwe folk met het hart op de tong. Zo hebben wij ze het liefst. Het kan overigens zijn dat de naam Mick Flannery je bekend voorkomt. Bonuspunten! Prachtige track ‘Smiling Girl’ staat namelijk al een tijdje in onze Spotify Playlist te shinen. Om de stoomcursus Mick Flannery compleet te maken kun je het beste ook even luisteren naar pareltjes als Heartless Man en Creak In The Door.

Inmiddels is hij alweer toe aan zijn vierde album, By The Rule. De kwaliteit van zijn albums is constant hoog, de bekendheid lijkt met het album toe te nemen. Eerste single ‘Get What You Give’ is een typisch Mick Flannery nummer. Recht uit het hart en een rauw randje.

Onlangs mocht hij overigens nog openen voor de heren van Elbow. Erg tof natuurlijk, maar deze man verdient grote eigen podiums. In Duitsland is hij overigens al goed onderweg, nu Nederland nog. Labels / promotors, leest u mee?

 

Syd Arthur knalt lekker uit de speakers (7.8)
Ondersteboven van Conor Oberst (8.2)