Negen goede redenen om bier te gaan drinken in Groningen
 


Elk jaar trekt iedereen die er toe doet in de Europese muziekindustrie (evenals massa’s mensen die niet aan deze omschrijving voldoen) naar Groningen. Doel: schandalig veel bier drinken. Eh, naar bandjes te kijken, bedoelen we natuurlijk.

Voor onze lezers die dit jaar afreizen naar het festival Eurosonic om toffe nieuwe bandjes te ontdekken, tippen wij van Gobsmag je voor het gemak negen acts die je moet zien. Dat dit niet voor iedereen is weggelegd (timetable, blijven hangen in Cafe Knarie, muzieksmaak etc.) accepteren we. Maar zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.

Komt-ie dan, in willekeurige volgorde overigens. Het zou wat worden als wij van Gobsmag muziek gaan beoordelen…


Benjamin Clementine

Benjamin Clementine

16 januari, Stadsschouwburg, 21.30 uur

Van Ghanese afkomstig en ongelofelijk getalenteerd. Dat is Benjamin Clementine. Begon ooit met het spelen van James Brown en Nina Simone liedjes. Kan volgens ons ook uitgroeien tot dit kaliber. Hadden we al gezegd dat het wonderschoon is? Yup.


bearsdenklein

Bear’s Den

16 januari, Stadsschouwburg, 22.55 uur

Het gaat lekker met de gasten van Bear’s Den. Toeren met Mumford & Sons, The Vaccines en Daughter én ook nog twee toffe ep’tje uitbrengen met prima liedjes. Of zoals wij al eerder zeiden: Bear’s Den is een goed hipster verantwoord alternatief voor Snow Patrol, mét de incidentele banjo.


Blaenavon-Press-Shot-New1-1050x700

Blaenavon

17 januari, De Spiegel, 23.45 uur

Gemiddeld slechts 17 jaar oud, maar wat een volwassen muziek. Denk aan een jonge Jeff Buckley die een nummer van Foals covert. Of andersom zo u wilt.


brotherandbones-1050x700

Brother & Bones

17 januari, 3FM Cathedraal, 20.00 uur.

Kent u het spreekwoord ‘Wat uit de stal van The Boxer Rebellion komt is goed’? Nee? Dan doet u dat nu. Brother & Bones komt, ziet en overwint. Let op onze woorden. Hoe dat dan klinkt? Als The Boxer Rebellion op een Pearl Jam tribute.


Hozier

Hozier

15 januari, Grand Theatre, 23.00 uur.

Blues, soul, gospel, pop? Wat is het nou eigenlijk? Hij laat zich lastig labelen, die Hozier. Maar mooi is het zonder twijfel. Je zou bijna overwegen weer eens naar de kerk te gaan en dit nummer in te zetten.


George+Ezra+GeorgeEzra

George Ezra

17 januari, Forum Images, 20.30 uur.

Horen we hier een jonge Bob Dylan? Of is het toch George Ezra? Wat goed is komt snel. Zo blijkt uit zijn optreden op Glastonbury eerder dit jaar. Wij denken dat George Ezra het kritische publiek in Groningen (en de rest van Europa) snel gaat veroveren.


Hudson+Taylor+400833_303216756382495_2413791

Hudson Taylor

17 januari, Forum Images, 21.40 uur

Een Iers duo dat begon als straatmuzikanten in de straten van Dublin. Noem ze de ruige neven van Tangerine als je ze iets wil noemen. De samenzang is prachtig en er zit nog pit in ook (en gitaren!).


zoom_7755

Luca Sapio

17 januari, Stadsschouwburg, 21.30 uur

Luca Sapio ziet eruit alsof hij al wat jaartjes meeloopt. Zo klinkt hij ook. Rauw, geïnspireerd door de Amerikaanse Deep South. En pluspunten voor zijn accentloze Engels. Zeker gezien het feit dat hij uit Italië komt. *Hier uw grap in Gordon-style*


Fake Orgasms

Oké, we kennen dit bandje niet en we hebben er (vooralsnog) geen mening over. Wel vinden we het een te gekke bandnaam. Het spreekt voor zich dat we benieuwd zijn naar de bijbehorende bandfoto’s en videoclips. Misschien dat we dan eindelijk iets herkennen. Of wacht, beter van niet natuurlijk.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op