Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 16th 2014

Niet alleen wij geloven in Basko Believes (8.6)

David Gray met de band Midlake starend in de Zweedse verte
Song: Basko Believes - The Waiting

Maak kennis met Basko Believes, het alter ego van de Zweedse singer/songwriter Johan Örjansson. Zijn debuutalbum Idot’s Hill is net uit en dat is heel goed nieuws. Waarom? Check single The Waiting maar eens.

Het is een mooi verhaal: Örjansson schraapte al z’n geld bij elkaar voor een vliegtuigticket naar Amerika om daar met de mannen van de u wel bekende prachtband Midlake Idot’s Hill op te nemen. En niet na zelf eindeloos smeken, maar op uitnodiging van bandleden McKenzie Smith and Joey McClennan, die Örjansson bestookten met e-mailtjes om nou eens de grote plas over te steken. Hij ging dus overstag en maakte de oversteek. Met pijn in z’n hart, want zijn eigen bandleden moest hij achterlaten in de Zweedse kou.

Het resultaat mag er dus zijn. Örjansson is gezegend met een mooie stem die ons een beetje doet denken aan die van David Gray. Dat in combinatie met een backing band met in de gelederen de eerdergenoemde mannen van Midlake aangevuld met onder andere de bassist van Israel Nash Gripka en de cellolist van The polyphonic Spree levert een heerlijke Americana / folkplaat op. “Beautiful arrangements and big orchestration without for a millisecond distracting from Johan’s sensitive voice and feeling for pop and melodies” lezen we op de website van Basko Believes en daar is geen woord aan gelogen.

Do believe the hype.


Written by Harm