Gobsmag primeur: nieuw The Medics liedje Under My Skin
Veelbelovend voorproefje van 3 oktober verschijnende nieuwe plaat Choose Your Battle


Hier op de Gobsmag redactie houden we de Utrechts band The Medics al geruime tijd goed in de gaten. Verheugd zijn we dan ook met het nieuws dat 3 oktober a.s. een nieuwe plaat van ze uitkomt: Choose Your Battle. Van dat album en vandaag exclusief in première op Gobsmag: nieuwe kneiter Under My Skin.

Schermafbeelding 2014-07-25 om 10.33.06The Medics debuteert in 2011 succesvol met het album Dance Into The Dark. Airplay op radio (3FM Serious Talent) en tv (De Wereld Draait Door), optredens op bijna alle bekende podia en festivals en als kers op de taart wereldwijde faam voor single City. Dit energieke nummer wordt opgenomen in de immens populaire voetbalgame FIFA 12, tussen artiesten als Foster The People en The Strokes.

Dan wordt het stil. De band maakt een zware periode door en staat meermaals op het punt van stoppen. Als eind 2013 de rook is opgetrokken is de relatie tussen de bandleden sterker dan ooit. The Medics is terug, met als nieuwste aanwinst de Zweedse toetsenist/gitarist Daniel Hallin.

Op 3 oktober 2014 staat de release van de tweede plaat op stapel: Choose Your Battle. Met daarop tracks als We Are Not Alone (80’s geïnspireerd synth-anthem), Under My Skin (zomerse popsong), A World Ago (intens pianonummer featuring Razorlight / We Are Scientists / Smiths & Burrows en man-op-foto-hiernaast man Andy Burrows) en de reeds in juni uitgekomen eerste single Something In The Water:

Kortom: tijd om deze gasten weer live aan het werk te zien. En laat dat nou kunnen op 30 augustus als ze spelen op de Uitmarkt Amsterdam. Rond oktober/november volgt een tour. HATSA!

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op