Gobsmag primeur: nieuwe videoclip ‘California’ van Snowapple
Afkomstig van het in februari verschijnende nieuwe album Illusion


Drie dames uit Amsterdam die meerstemmig zingen en daarnaast ook nog eens een grote hoeveelheid instrumenten bespelen: uw aandacht voor Snowapple (Facebook / Twitter). 3 februari verschijnt hun tweede album Illusion, vandaag gaat de videoclip behoorde bij hun nieuwste single ‘California’ hier op Gobsmag in première:

Illusion is de opvolger van het prima debuut Snowapple uit 2013. Dat goed ontvangen album zorgde er voor dat de band kon toeren door Europe en Amerika. Liedje ‘California’ gaat dan ook over hun reis door die Amerikaanse staat.

Snowapple is opgericht door Laurien Schreuder, Una Bergin en Fanny de Ruiter. Laatstgenoemde deed in september een stapje terug, Laura Polence is haar vervangster. Wel is Fanny achter de schermen nog betrokken bij het creatieve proces.

Voordat deze krachten en talenten samen kwamen in de band Snowapple maakten de meiden deel uit van verschillende bands en muzikale projecten. Zo heeft Laurien een internationale carrière als operazangeres en speelde ze met Polka Madre al op grote festivals als Glastonbury en Vive Latino, is Una een jazz-zangeres die zich tevens laat inspireren door wereldmuziek, en won de uit Letland afkomstige Laura in 2012 de Best Composition Prize in de Dutch Jazz Competition. Het zijn deze uiteenlopende achtergronden die van Snowapple een bijzonder interessante band maken.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op