Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on December 10th 2014

Night Beds, drank en God (7.7)

Sufjan Stevens gevangen in synthesizer
Song: Night Beds - Me, Liquor & God
Album: TBA (2015)

Een gloednieuw liedje van Night Beds: die informatie doet het altijd goed hier op de redactie. ‘Me, Liquor & God’ klinkt anders dan we van ‘m gewend zijn, maar is toch wel weer erg fijn.

Voor de Gobsmag-lezer van het eerste uur en de actievere muziekliefhebber (een pleonasme – haha) is Night Beds, pseudoniem van Nashville singer/songwriter Winston Yellen, zeker geen onbekende. Eind januari ruimden wij al een plekje in op het scorebord voor Head For The Hills. Daarbij stelden we een belangrijke vraag: waarom heeft praktisch niemand het album waarop dat liedje staat, het prachtige Country Sleep, genoemd in zijn 2013 lijstje? Ondergetekende namelijk wel. Al was het alleen al vanwege het wonderschone Even If We Try.

Afijn, er is dus nieuw werk van Winston: liedje ‘Me, Liquor & God’. Tekstueel is er weinig veranderd (“I have never lived enough for myself”), zijn stemgeluid is nog altijd zo breekbaar als een geblinddoekte Arjen Robben op skivakantie, maar die synthesizerbeat is nieuw voor ons. Maar daar val je alleen de eerste luisterbeurt over. Daarna voel je hem. Let maar op.

Night Beds, dames & heren. Maak alvast ruimte op uw albumlijstje van 2015.


All We Are blijft wel in leven (9.0)
Tor Miller in de spotlights (8.2)