Night Beds, drank en God
 

SONG

Night Beds - Me, Liquor & God [listen on Soundcloud]

ALBUM

TBA (2015)

SOUNDS LIKE

Sufjan Stevens gevangen in synthesizer

RATING

7.7

POSTED ON


Een gloednieuw liedje van Night Beds: die informatie doet het altijd goed hier op de redactie. ‘Me, Liquor & God’ klinkt anders dan we van ‘m gewend zijn, maar is toch wel weer erg fijn.

Voor de Gobsmag-lezer van het eerste uur en de actievere muziekliefhebber (een pleonasme – haha) is Night Beds, pseudoniem van Nashville singer/songwriter Winston Yellen, zeker geen onbekende. Eind januari ruimden wij al een plekje in op het scorebord voor Head For The Hills. Daarbij stelden we een belangrijke vraag: waarom heeft praktisch niemand het album waarop dat liedje staat, het prachtige Country Sleep, genoemd in zijn 2013 lijstje? Ondergetekende namelijk wel. Al was het alleen al vanwege het wonderschone Even If We Try.

Afijn, er is dus nieuw werk van Winston: liedje ‘Me, Liquor & God’. Tekstueel is er weinig veranderd (“I have never lived enough for myself”), zijn stemgeluid is nog altijd zo breekbaar als een geblinddoekte Arjen Robben op skivakantie, maar die synthesizerbeat is nieuw voor ons. Maar daar val je alleen de eerste luisterbeurt over. Daarna voel je hem. Let maar op.

Night Beds, dames & heren. Maak alvast ruimte op uw albumlijstje van 2015.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op