Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 14th 2014

Novo Amor is niet nieuw, wel prachtig (8.0)

De wonderschone folk van Bon Iver en James Vincent McMorrow
Song: Novo Amor - Holland

Toegegeven, wij waren ook even verward. Maar nee, het is niet de naam van de nieuwe single van Andrea Bocelli. Novo Amor is de naam die de Britse Ali Lacey zichzelf geeft. Onder deze naam bracht hij in 2012 al twee ijzersterke liedjes uit. Die release is destijds aan ons voorbij gegaan, maar we kunnen je wel berichten over een nieuwe EP, luisterend naar de titel Woodgate, NY. Er werden al wat singles vooruitgestuurd, maar echt opgepikt werd het tot dusver niet in Nederland.

En dat is eeuwig zonde. We nemen namelijk aan dat er in Nederland meer dan genoeg fans van Bon Iver en James Vincent McMorrow rondlopen. En laat dat nou precies het straatje zijn waar Novo Amor inpast. Het is misschien allemaal niet zo origineel, maar wel wonderschoon. Geldt overigens ook voor de video, check hem hieronder uit.

Zullen we ook nog een quote doen? Weliswaar van zijn eigen website, maar wel treffend: “Novo Amor produces hauntingly beautiful melancholy songs filled with lyrical integrity.” We rest our case.

Check Dark Water, de nieuwe Agent Fresco videoclip (7.8)
De paar pareltjes van Pontiak (8.3)