Oscar and the Wolf zwoel naar succes
 

SONG

Oscar & The Wolf - Princes [listen on Youtube]

SOUNDS LIKE

Een beetje Lorde, een beetje Justin Timberlake, een beetje Portishead en een boel zwoele electro droompop

RATING

7.8

POSTED ON


Na twee redelijk briljante EP’tjes (verzameld op EP Collection uit 2013) met prachtliedjes als Crossroads, Orange Sky en vooral Moonshine en All We Want, ligt sinds 25 april eindelijk een langspeler van de Belgische band Oscar and the Wolf in “de winkels”: Entity.

De band rond Max Colombie verraste ons begin dit jaar enigszins met de eerste single, Princes. Waar beide EP’tjes uitblonken in traditionele popliedjes, gaat deze voorloper van het nieuwe album meer richting de zwoele, donkere electro R&B. Als dat überhaupt een genre is. De heerlijke stem van Colombie maakt het echter wel weer duidelijk Oscar & The Wolf. Inmiddels is de single op 1 gekomen in De Afrekening van Studio Brussel.

Een beetje wennen dus met die drumcomputer en andere synthesizerdingetjes, maar het werkt. Entity is een retespannende, melodieuze poplaat met verslavende liedjes als Undress, Somebody Wants You, Killer You en Bloom. Onze zuiderburen zijn al overtuigd, zo noemt kwaliteitskrant De Morgen het schijfje zelfs “Belgisch debuut van het jaar”.

Zijn er nog vragen? One, two, three: let’s go.

Oscar & The Wolf speelt op 8 mei in Brussel (Ancienne Belgique / reeds uitverkocht) en op 22 mei in Amsterdam (Paradiso / tickets gaan hard). In de zomer tref je ze op de festivals Rock Werchter en Pukkelpop.


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op