Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 24th 2014

Parker Millsap triggert (8.1)

Rauwe singer-songwriter americana waar George Ezra best iets van mag leren
Song: Parker Millsap - Old Time Religion

Getriggerd waren we. Niet alleen door zijn kleurrijke website en biografie (Parker was born. He now sings and writes songs), maar met name door zijn nummer Old Time Religion. We hebben het over Parker Millsap.

Twintig jaren jong nog maar, maar Parker Millsap zingt (en vertelt verhalen) alsof hij al wat jaartjes meedraait. Een beetje zoals John Fullbright dus.

Parker reist momenteel (volgens Spotify) met één EP in de binnenzak: Old Time Religion EP. Via zijn website koop je echter ook Parker Millsap CD. Op zich maakt het niet uit, want het fijnste liedje staat op beide schijfjes: Old Time Religion.

Waarom zo fijn? Niet omdat hij zijn vrouw wurgt met een banjo-snaar (luister maar eens). Nee, voornamelijk omdat het ons doet denken aan het rauwe van John Fullbright en we de trompet op 3 minuut 16 maar blijven afspelen. Old Time Religion zouden we trouwens ook wel eens willen horen in een George Ezra versie. Afijn, de boodschap mag duidelijk zijn: snel opzetten die Parker Millsap. Zeker als je houdt van wat rauwere singer-songwriter americana.

Hopelijk lezen ook wat boekers deze lofzang, want hoe tof zou het zijn om Parker Millsap tijdens zijn eigen headline show in Nederland te mogen bewonderen (hij doet in oktober Paradiso aan als support van Old Crow Medicine)? Zeker als je dit ziet. Maar voor het zover is: Old Time Religion.

Current Swell heeft de sleutels (7.8)
In de trein met Moddi (7.6)