Paul Thomas Saunders en zijn vrouwen
 

SONG

Paul Thomas Saunders - Good Women [listen on youtube]

SOUNDS LIKE

Poprock à la Coldplay, sfeer à la Radiohead en stem à la Douglas Dare

RATING

8.2

POSTED ON


Wij van Gobsmag proberen je nieuwe muziek te brengen. Elke dag. Helaas kunnen we niet altijd het nieuwste van het nieuwste direct behandelen. Althans, we willen niet de “waan van de dag” de redactionele keuze laten beïnvloeden. Soms is een ouder, nog niet in een verdiend spotlight gezet liedje namelijk gewoon beter en daar ruimen we dan met alle liefde nog even een plaatsje voor in. Zo ook bij Paul Thomas Saunders. Nummer in kwestie? Good Women.

De oplettende luisteraar zal zeggen dat deze track al op het 2014 EP’tje Good Women stond. Klopt. De track viel kennelijk goed in de smaak en is nu dus ook te vinden op langspeler (de eerste van Paul Thomas Saunders) Beautiful Desolation. Overigens bracht zijn eerste EP Descartes Highlands hem al op het Into The Great Wide Open festival en voorprogramma’s van o.a. de altijd lieftallige Julia Stone.

Het geluid? Dit lezen we in een bio’tje: “Paul Thomas Saunders encapsulates both the psychedelic soundscape and intellectual sentimentality that the sixties graced us with, then wraps it up in a spiraling contemporary shell.”

Hmm, jaja. Daar kunnen we niet zoveel mee. In Gobsmag-woorden: poprock a la Coldplay. Die het overigens ook goed doet bij mensen die Douglas Dare een warm hart toedragen (qua stem). Of Radiohead (qua sfeer).

Paul Thomas Saunders speelt op 14 juni in Paradiso. Mis het niet!

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op