Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 22nd 2014

Peter Bradley Adams: stormachtig goed (8.0)

Stemmige singer-songwriter voor liefhebbers van William Fitzsimmons en Justin Nozuka
Song: Peter Bradley Adams - The Mighty Storm

Onheil, duister, regen, wind. Dat zouden zomaar een paar termen kunnen zijn om ‘The Mighty Storm‘ van Peter Bradley Adams te omschrijven. Een paar jaar te laat voor de soundtrack van een van Clooney’s minder geslaagde films The Perfect Storm. Helaas, maar gelukkig is de muziek er nu.

Die muziek staat overigens op zijn vierde langspeler, The Mighty Storm. Openingstrack = de titeltrack = het scorebordnummer. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Het nummer doet ons een beetje denken aan William Fitzsimmons, maar ook aan het nieuwe werk van Justin Nozuka, en dat is geen schande zoals je hier kunt lezen. Donkere stem, stemmige sfeer. De collega’s van Real Roots Cafe omschrijven het eigenlijk prima wanneer ze zeggen dat “de beelden ontbreken maar op die bijzondere dag functioneert je autoruit als filmdoek.” (wanneer je de plaat in de auto luistert, vanzelfsprekend.)

Vroegah (we kunnen het dakje niet zo snel vinden) zat Peter Bradley Adams trouwens in Eastmountainsouth en kwam zo nog eens terecht op het podium bij Conan O’Brien en op tour met Joan Baez en Tracey Chapman. Nu dus alweer een aantal jaar solo, wat hem diverse prijzen en mooie woorden opleverde: “One of the “21st-century writers whose songs are worth exploring” en “Having a way with melody and lyrics, and ready to be seen and heard”. Was getekend: The Wall Street Journal.

Live trouwens ook erg sterk, kijk/luister maar eens:

Howling Bells maakt terecht steeds meer naam (7.9)
Paul Thomas Saunders en zijn vrouwen (8.2)