Phox, de lieflijke stem van Monica Martin
 

SONG

Phox - Kingfisher [listen on youtube]

SOUNDS LIKE

Een lieflijke Laura Mvula en de HAIM-zusjes als zangeressen bij The Lumineers.

RATING

8.0

POSTED ON


Tussen al het mannengeweld op Gobsmag eindelijk weer eens tijd voor een vrouwelijke stem, en wat voor één. Die stem hoort bij Monica Martin en op haar beurt hoort Monica Martin bij de Amerikaanse band Phox. Je zou het een hype kunnen noemen, want met slechts drie singles uit speelden ze al op SXSW, openden ze voor Laura Mvula, The Lumineers en schitterden ze op het iTunes Festival in Londen.

Dat moeten dan kneiters van liedjes zijn, horen we je denken. Correct. Slow Motion was de eerste track die op ons bureau terecht kwam, in april van dit jaar. Waarom hij destijds zijn weg naar Het Scorebord niet vond, weten we niet meer. Dus laten we vooral nu even inzoomen op het heden. Een paar weken terug verscheen de derde single, Kingfisher.

En hoe het allemaal klinkt? “Phox is a bunch of friends from the Midwestern circus hamlet Baraboo, Wisc., a place where kids often drink poisoned groundwater and become endowed mutants. They make music that straddles Feist and Monty Python.”

Feist versus Monty Python? Laten we het houden op muziek voor liefhebbers van Laura Mvula en The Lumineers, met een klassieke twist.

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op