Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 4th 2015

Portico komt er weer aan (7.7)

Een ambient Alt-J
Song: Portico - 101
Album: Living Fields (03.04.2015)

Het Britse Tropico heeft het goed voor elkaar op het volgende maand verschijnende album Living Fields. De vocalen worden namelijk grotendeels verzorgd door drie opvallende zangers: Joe Newman (Alt-J), Jamie Woon en Jono McCleery.

Portico zou je reeds kunnen, de band ging namelijk voorheen door het leven als Portico Quartet en bracht al drie albums uit sinds 2008. En niet bepaald zonder succes, debuut Knee-deep In The North Sea werd genomineerd voor de prestigieuze Mercury Music Prize (waar Elbow uiteindelijk mee aan de haal ging).

Nog een leuk detail: tot 2011 was Nick Mulvey lid van Portico Quartet. Inderdaad, Mulvey die vorig jaar met het erg fijne First Mind een veelbelovende start maakte met zijn solo carrière.

Afijn, inmiddels is de naam dus afgekort naar Portico en ligt op 3 april met Living Fields plaat vier in de winkels, eentje die door de promo machine omschreven als “een prachtig intiem elektronisch album vol met pop en ambient nummers”. En waarom ook niet. Nieuwe single ‘101’, met Joe Newman (Alt-J), schittert in ieder geval vandaag op ons scorebord.


Het gebroken hart van Jake Morley (8.0)
The Amazing is te gek (8.4)