Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 10th 2014

Royal Canoe maakt te gekke disco-funk-indie (8.2)

Dansbare disco-funk-indie voor liefhebbers van Prince, Alt-J en Breton
Song: Royal Canoe - Bathtubs

Koninklijke kano’s. Wij moesten meteen denken aan de prima koekjes. Stagiair Frits wees ons er echter op dat dit bij vertaling naar het Engels Royal Canoe wordt. De plaat bleek dan ook al een paar maanden op ons bureau te liggen, excuses hiervoor.

Laten we eens beginnen met de sound. Daarover kunnen we melden dat liefhebbers van His Royal (no pun intended) Badness – Prince – dit zeer zeker zouden moeten kunnen waarderen. Niet alleen qua geknepen stemgeluid, ook qua bliepjes en synths. We horen ook een beetje Alt-J, maar wat we leuker vinden is dat we veel Breton horen. Juist, daar zijn wij fan van. Laten we het disco-funk-indie noemen, goed?

Fijnste nummer van de meest recente langspeler (Today We’re Believers, 2013) vinden wij Bathtubs, en niet alleen omdat het relaxed is om de hele dag in bad te liggen. Enige nadeel is dat het lastig dansen is, in bad. We kunnen namelijk moeilijk stil blijven zitten op Bathtubs. De eervolle vermelding gaat overigens naar Button Fumbla, waar ook een toffe live-vid van is.

De zes mannen van Royal Canoe komen overigens uit Winnipeg, Manitoba. Jawel, Canada. Daar komt dus meer vandaan dan blokhutfolk. Opvallend: we tellen 4 maal keyboard, 4 maal zang en 2 maal drums. Samenvattend: Royal Canoe is een fijne toevoeging aan de eenheidsworst die we tegenwoordig de muziekindustrie noemen.

Written by Bas