Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on September 3rd 2014

Schrijf deze naam even op: The Kite String Tangle (8.0)

Een spannend electro R&B/pop feestje met How To Dress Well, Active Child en Oscar & The Wolf
Song: The Kite String Tangle - Arcadia

Onze scout in Australië mailde zeven woorden, een komma en een punt: “Hollandse knurften, check The Kite String Tangle.” Wij luisteren natuurlijk en wat denk je? Yup, debuut ept’je Vessel, met nieuwe single Arcadia, mag er zijn.

Man achter The Kite String Tangle is Danny Harley. Eind vorig jaar brak hij down under door met het topliedje Given The Chance. (Gelukkig ook te vinden op het EP’tje.) Daarna ging het hard en inmiddels heeft-ie een krabbel gezet onder een platencontract bij major Warner Music Australia.

Het is een interessante en spannende sound die Harley heeft gecreëerd voor z’n project. Wij Hollandse knurften proberen het te omschrijven als elektro R&B/pop, maar hoe leuk ook gevonden, het dekt de lading niet volledig. Zelf vindt-ie het ook lastig: “I guess something vague and intriguing like down-tempo/electronic or alternative/electronic or even chillwave.”

Vaag dus. Maar wat zou het ook. Gewoon luisteren, dat zes kneiters tellende EP’tje, met extra aandacht voor What If dat misschien wel ons favo liedje is. Of is dat toch de eerder genoemde knoeperd Given The Chance? Afsluiter What’s The Point? Of toch…


Seth Walker combineert het beste van Nashville, Austin en NOLA (8.2)
Liam Bailey, met de complimenten van Amy Winehouse (7.9)