Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 17th 2014

St. Paul & the Broken Bones is niet wat het lijkt (8.5)

Sam Cooke, Al Green en Alabama Shakes, geinterpreteerd door een blanke dertiger uit Alabama
Song: St. Paul & the Broken Bones - Call Me

Er zijn weleens van die momenten dat je Gobsmacked bent. Zo ook op de Gobsmag-redactie. We schrijven een dag of wat geleden. Uit de speakers klonk een lekker gitaartje, gevolgd door wat blazers en een heerlijk soulvolle stem. Het geheel had niet misstaan in de jaren ’60 en in rijtjes gepast met Otis Redding, Sam Cooke en Al Green.

Afzender: St. Paul & The Broken Bones. Herkomst: Alabama. Opgegroeid met: gospel. Tot zover klopt het plaatje dus nog. Maar laat St. Paul & The Broken Bones nou bestaan uit 7 kaukasische dertigers. Say what?? Keertje knipperen, nog een keertje luisteren. Dat kan toch niet? Single ‘Call Me‘ (want daar hebben we het over) klinkt echt alsof hij zo uit de zuidelijke staten van Amerika komt, pak hem beet 50 jaar geleden. Vooruit, met een beetje fantasie horen we ook bands als Alabama Shakes en Ryan Shaw.

De boodschap die we proberen over te brengen: wat een plaat (Half The City, 2014)! Stilzitten is onmogelijk. En eerlijk is eerlijk, zanger Paul Janeway heeft de stijl en moves. Kijk maar eens naar onderstaande videoclip. En luister daarna ook eens naar tracks als Broken Bones & Pocket Change en That Glow.

Written by Bas