Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 18th 2014

Stu Larsen is het prototype troudabour (7.8)

Een troubadour die een eigen geluid geeft aan Passenger en Ray LaMontagne
Song: Stu Larsen - Thirteen Sad Farewells

Passenger zal jullie vast bekend zijn, die hoeven we niet meer te pitchen. Wat je misschien / hopelijk nog niet wist, is dat Stu Larsen een van de beste vrienden van Mike Rosenberg (aka Passenger) is. Ze reisden jarenlang samen over de wereld en doen dat eigenlijk nog steeds. Waar Passenger gaat, gaat Stu Larsen. Muziek maken doen ze overigens ook samen, wat te denken van dit mooie Hearts on Fire?

Tijdens al deze reizen heeft Stu Larsen gelukkig genoeg inspiratie gevonden voor een nieuw, eigen album. Dat werd het onlangs verschenen Vagabond met elf mooie troubadour-liedjes die prima passen in de traditie van Passenger, Mumford & Sons en Ray LaMontagne. En sommigen zelfs met mondharmonica! Some Kind of Gypsy zou zelfs zomaar een nummer van Paolo Nutini kunnen zijn.

Grote namen dus, en terecht. Stu Larsen maakt gewoon fijne luistermuziek die je laat dromen van een leven als reiziger. Een leven dat je op de mooiste plekken brengt en in het teken staat van muziek. Heel veel succes weer morgenochtend, in de file op weg naar je werk.

Amen Dunes is goddelijk fijn (8.4)
Tony Allen gaat terug met Damon Albarn (8.8)