Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on May 20th 2014

Sturgill Simpson brengt de country terug (7.8)

Waylon Jennings in een modern jasje. Bonafide 'mountain hillybilly soul' dus
Song: Sturgill Simpson - Turtles All The Way Down

Country. Niet alleen het Engelse woord voor ‘land’, ook een muziekgenre waar menig wenkbrauw bij opgetrokken wordt door de hipster community. Bij dezen een bescheiden poging om toch drie minuutjes van je tijd te scoren. En wel met Sturgill Simpson en zijn liedje ‘Turtles All The Way Down‘. Sturgill Simpson toont dat country best een plek kan hebben in de hedendaagse popmuziek en niet alleen boogt op vervlogen tijden van Waylon Jennings en Willie Nelson.

‘Turtles All The Way Down’ dus. Afkomstig van het tweede album van deze Amerikaanse meneer met goede snor. Dat album heet overigens Metamodern Sounds in Country Music. Hey, dat klopt aardig met wat we hierboven beweren. Leuk. Hierover zegt hij overigens zelf: “I think that there is a lot of room in country music for progression and sonic oscillation, which is what I wanted to explore.”

Voor liefhebbers van de traditionale country à la Waylon Jennings, maar toegankelijker gemaakt door lekkere gitaarsolo’s en modere effecten (It Ain’t All Light). Na de fijne platen van Vikesh Kapoor en Robert Ellis lijkt het dus de goede kant op te gaan met een oubollig (zeker niet onze woorden) genre. Gewoon aanslingeren die track dus, jihaa!!

Sturgill Simpson speelt op 27 juli in Paradiso, Amsterdam.

Paul Thomas Saunders en zijn vrouwen (8.2)
Curtis Harding begint pas met schijnen (8.3)