Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on June 11th 2014

Suntrapp: schrijft u even mee? (7.9)

Damien Jurado die een liedje van Neil Young doet
Song: Suntrapp - Circus Child

Pak even een papiertje en een pen. Yes? Oké, noteer dan even deze naam: Suntrapp. Zo, nu ben je goed bezig, want deze singer/songwriter uit Newcastle gaat een mooie toekomst tegemoet. Liedje Circus Child draait hier inmiddels al op high rotation.

En dat is niet verkeerd voor een muzikant zonder platencontract. U hoort het goed. Unsigned is deze Brit die geboren is als Jake Houlsby. Het is dat Gobsmag Records nog niet in de lucht is, anders wisten wij het wel.

Afgelopen zaterdag presenteerde Suntrapp in een kerk in Newcastle (mooie plaatjes) zijn nieuwe single: Sillhouettes. Ook een bijzonder fijn singer/songwriterliedje, maar hier op de redactie waren we nog meer onder de indruk van het b-kantje: Circus Child. Een liedje dat ons doet denken aan een held als Damien Jurado. Oude baas Neil Young is ook niet ver weg.

We hebben ons laten vertellen dat er een EP’tje aankomt: Yannina. Een schijfje “inspired by Neil Young’s emotive narratives and The Beach Boys’ carefree pop but most importantly, the overlooked simplicities of day-to-day life.”

Suntrapp dus. Onthoud die naam.


De levenslessen van James Ethan Clark (7.6)
Royal Canoe maakt te gekke disco-funk-indie (8.2)