Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on April 23rd 2014

Terug in de tijd met Modern Diet (8.0)

Onze eigen Ram's Pocket Radio en The Shins in een hippe NYC-club
Song: Modern Diet - 1822

Het lezen van de bandbio (via Facebook) is een leuke bezigheid. Geen al te tijdrovende overigens (wat goed uitkomt, want de redactie is druk). We leren in ieder geval dat Modern Diet uit New York komt, uit 5 leden bestaat en dat ze hun eigen muziek omschrijven als indie rock / R&B.

De eerste twee feiten geloven we zonder meer, maar indie rock / R&B? Daar kunnen we voor een groot deel overigens wel in mee gaan, maar.. R&B? Op single 1822, afkomstig van het nog te verschijnen EP’tje (kortspeler, is dat een woord?) Chemicals, horen we in ieder geval een flinke dosis indierock.

Onderzoeksjournalist ben je 24/7, dus we duiken even in de discography. Spotify brengt ons Commuter EP uit 2013. Prima indierock, maar weer geen mierzoete R&B. Enfin, het mag de pret niet drukken. 1822 is gewoon een erg fijne single van Modern Diet, het wachten is op de EP. Voor liefhebbers van onze eigen Ram’s Pocket Radio en The Shins. En natuurlijk voor hipsters; 1822 heeft maarliefst 1987 Spotify-plays, 1242 Last.fm-listeners en 7 Youtube-views. Laat je hier niet door afschrikken, gewoon luisteren! Ok, nog 1 tip: 1822 is gratis te downloaden via de Soundcloud van Modern Diet.

Al zeggen ze overigens zelf beinvloed te zijn door niets/niemand minder dan “peanut butter, coffee, lee meadvin, dinosaurs, cookies”. Rare jongens, die muzikanten. Goed, over naar de muziek:

Written by Bas