Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on August 19th 2014

The Magic Numbers nog niet aan het einde (7.8)

The Magic Numbers met Electric Light Orchestra in de D.I.S.C.O.
Song: The Magic Numbers - E.N.D.

Net uit: Alias van The Magic Numbers. Single E.N.D. sleept ons naar de disco en dat is meer dan prima.

Moeten we nog uitleggen wie The Magic Numbers zijn? Oké, snel dan, voor iedereen die de afgelopen jaren onder een hunebed heeft gelegen.

The Magic Numbers, bestaande uit de broertjes Gannon en zusjes Stodart, debuutde in 2005 met een heerlijk, titelloos album. Het werd een groot succes met liedjes als Forever Lost, Love Me Like You en I See You, You See Me.

Een jaar later verscheen al Those The Brokes waarmee de band alleen nog maar groter werd. This Is A Song en Take A Chance waren goede singles. (Maar het mooiste liedje was het om te janken Take Me Or Leave Me.)

De klad kwam erin met The Runaway (2010). Een ietwat suffe plaat.

Maar gelukkig is er nu dus Alias. Een prima plaat gebouwd rondom de succesformule van The Magic Numbers: mooie harmonieën en schitterende melodieën. Het begint al met de zes minuten durende opener Wake Up, een liedje over het hebben van spijt (“Let’s pretend that life, it never happened and the universe is still wide open”). Ook niet te missen: Thought I Wasn’t Ready (niveautje Take Me Or Leave Me), fijne uptempo single Shot In The Dark, het logisch getitelde Roy Orbison, het pittige You K(no)w (dat halverwege verandert in een mooi, gevoelig walsje en dan weer in de versnelling schiet) en het disco-achtige E.N.D.

Ik las ergens dat de liedjes op deze nieuwe plaat te lang duren, maar hoe kan dat nou?

The Magic Numbers speelt 24 oktober in Brussel (Botanique), 25 oktober in Utrecht (TivoliVredenburg) en 3 november in Amsterdam (Tolhuistuin)

Written by Harm