The New Union komt er nu echt aan
 

SONG

The New Union - Now [listen on Youtube]

SOUNDS LIKE

Het aanstekelijke van The Maccabees met een beetje The Fray en The 1975 buzz

RATING

7.9

POSTED ON


Uit Brighton, Engeland: The New Union. Met fijne single Now bewijzen ze dat er nog plek is naast bands als The 1975 en -niet geheel toevallig ook uit Brighton- The Maccabees.

The New Union kwam voor het eerst te sprake op het nu toch wel sfeervol ingerichte Gobsmag HQ middels het Staying Friends EP’tje. Verschenen in 2013, bevat het een viertal bijzonder catchy liedjes als de titeltrack en WDYTYGW. Heldere gitaarlijntjes, goede stem en verder gewoon niks-aan-de-hand.

De snobistische zuurpruim zou zeggen dat het de ideale muziek is voor onder een van de vele Amerikaanse series waar Net5 opdrijft (Meisje maakt uit met jongen. Alleen loopt hij naar huis, het regent. Instart muziek.). Niks mis mee. Van een beetje emo is nog nooit iemand doodgegaan, of wel soms?

Afijn, wij van Gobsmag zijn niet vies van wat gesnotter en hebben The New Union hoog zitten. Wij voorzien dat deze band wel wat potjes gaat breken in de toekomst. Geen idee wanneer we de eerste langspeler kunnen verwachten, maar dan draaien we voorlopig nieuwe single Now wel gewoon een paar keer extra. Now, now, now!


Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op