Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on July 17th 2014

Tony Allen gaat terug met Damon Albarn (8.8)

Afrobeat Blur
Song: Tony Allen (ft. Damon Albarn) - Go Back

De in Nigeria geboren drummer Tony Allen komt in oktober met een nieuw solo album: Film Of Life. Op die plaat onder andere eerste voorproefje Go Back, dat hij schreef met Damon Albarn, die ook de vocalen en toetsen voor zijn rekening nam bij het liedje.

Tony Allen is niet zomaar een drummer. Eind jaren ’60 maakte hij deel uit van Africa 70, de band van de beroemde Afrikaanse muzikant / politiek activist Fela Kuti. Samen ontwikkelden ze een nieuw muziekgenre: afrobeat.

In de jaren 2000 werd Allen steeds meer betrokken bij projecten van hedendaagse artiesten, zoals Sébastien Tellier, Charlotte Gainsbourg en Air. Blur frontman / Gorilaz brein Damon Albarn bleek een heel grote fan te zijn. Hij haalde Allen binnen voor zijn nieuwe band The Good, The Bad & The Queen wiens debuut- (en enige) album uit 2007 een waar meesterwerkje was. In 2012 was Allen ook lid van Rocket Juice & The Moon, een “superband” met wederom Damon Albarn en dit keer ook Red Hot Chili Peppers bassist Flea.

Maar in al die jaren heeft Allen ook een verdienstelijke solo carrière opgebouwd dat inmiddels al bestaat uit een tiental platen. In oktober volgt met Film Of Life dus een nieuw hoofdstuk. Als alles zo sterk is als liedje Go Back met Damon Albarn (die beat en toeters!) is dat iets om heel erg naar uit te kijken.

“What I’m gonna do with you if you go back?”


Written by Harm