Press "Enter" to skip to content
Uit de Kringloop on September 17th 2014

Uit De Kringloop #2: Chantal Acda

“Chantal en Myrthe bleven achter op afgeprijsde picknickkleedjes.”

Schermafbeelding 2014-03-01 om 10.35.39Van tijd tot tijd trekken we één van de speciale sessies uit het steeds imposanter wordende archief van InDeKringloop voor een typische Gobsmag-toelichting. Eerder hadden we het al over de bebaarde piraat Ben Caplan, vandaag gaan we verder met Chantal Acda, die onlangs een sessie opnam.

Het decor is ditmaal echter niet de bekendste Kringloopwinkel van Nederland. De camera’s werden naar buiten gesleept. Arjan Brandsma, mede-oprichter van InDeKringloop, licht toe:

“InDeKringloop werkt samen met het Minstrel festival. Toen we hoorde dat Chantal Acda geboekt was als afsluitende act voor de Dominicanen kerk hebben we haar gevraagd voor een IDK sessie. Naast de kringloop sessies filmen we af en toe buiten de kringloop. Dit zijn de ‘IDK presents’ sessies.”

Chantal Acda zou je overigens kunnen kennen van haar tijd met Sleepingdog, waarmee ze drie albums maakte en Europa rondtrok. Nog niet zo lang geleden besloot Chantal Acda om solo verder te gaan. De jaren in een band hadden haar gevormd en meer dan genoeg inspiratie gegeven voor een eigen plaat, Let You Hands Be My Guide. Nog meer inspiratie vond ze in grootheden als Nils Frahm en Peter Broderick.

IMG_2807

Terug naar 29 augustus 2014, terug naar Zwolle. Een volle bandbus werd geparkeerd, Chantal stapte uit met Myrthe Luythen (van de band Astronaute) en haar man. Er werden slechts twee gitaren uit de bus geladen en meegenomen naar de kloostertuin, de rest van de businhoud werd bewaard voor het optreden ‘s avonds.

De perfecte locatie was snel gevonden: in het midden van de kloostertuin, tussen twee bomen. “Een korte soundcheck en wat inzingen later was het de beurt aan maar liefst vier camera’s om de sessie vast te leggen,” vertelt Arjan. “Ruim 5 minuten later waren we al klaar, de sessie stond er in één keer op, inclusief de vrolijk fluitende vogels. Wij pakten in en Chantal en Myrthe nestelden zich op de afgeprijsde picknickkleedjes die de man van Chantal tijdens de sessie op de kop had getikt in Assendorp.”

En het resultaat van de opnamesessie? Dat is mooi, heel mooi:

Vergeet vooral niet een kijkje te nemen op www.indekringloop.nl voor nog meer fantastische sessies!

Uit De Kringloop #1: Ben Caplan