Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on August 20th 2014

Vertel je vrienden over Blake Mills (7.7)

De extra frontman van Dawes, geïnspireerd door Sean Rowe, Brett Dennen en Josh Ritter
Song: Blake Mills - Don't Tell Our Friends About Me

Als we tegen een willekeurige muzikant of muziekliefhebber zouden zeggen dat ze deel uit hadden kunnen maken van de heldenband Dawes, dan zou dt vast begroet worden met op zijn minst wat gejuich en ongeloof.

Dit overkwam Blake Mills, een 27-jarige singer-songwriter uit Californië. Opgegroeid in Malibu, waar hij naar school ging met Taylor Goldsmith; jawel, de frontman van Dawes. Ze raakten bevriend en spraken eindeloos over muziek. Dit leidde tot de band Simon Dawes. In 2005 releaseden Mills en Goldsmith zelfs een debuutplaat. Toen de band in 2007 uit elkaar viel gingen ze hun eigen weg. Het verhaal van Dawes kent u, dat van Blake Mills wellicht nog niet.

Blake Mills ging verder als zelfstandig singer-songwriter, bracht in 2010 het verdienstelijke, maar ondergewaardeerde, album Break Mirrors (luister even naar Cheers) uit en tourde onder andere met Band of Horses en Lucinda Williams.

Goed nieuws: in september verschijnt zijn tweede album Heigh Ho, na vier jaar wapenstilstand. Van dat album is single ‘Don’t Tell Our Friends About Me’ vooruit gestuurd. Ook Fiona Apple speelt een moppie mee. Dat belooft dus wat voor het album. Vergelijkingen zijn lastig, dat zijn er namelijk zo veel. Toch een poging: Brett Dennen, Sean Rowe, Josh Ritter en toch ook een beetje Dawes (surprise).

Written by Bas