Wat u niet mag missen deze week: Curtis Harding
Shows in Nijmegen, Groningen en Amsterdam

Elke week staan er tientallen bands op de Nederlandse poppodia. Zie je door de bomen het bos niet meer of heb je simpelweg geen tijd om dagelijks een rondje langs te zalen te surfen om te zien wat er speelt? Wij tippen je elke week één concert dat je absoluut niet mag missen. Deze week: CURTIS HARDING.Er staat ons weer een mooie concertweek te wachten. Wat te denken van Gobsmag-favorieten The Boxer Rebellion, Paolo Nutini, Augustines en Fink? Helaas is laatstgenoemde al uitverkocht. Dat is dubbel zonde, want je had meteen Douglas Dare mee kunnen pakken in het voorprogramma.

Maar als je volgens ons één band zou moeten kiezen om deze week live mee te pikken dan is dat deze week wel Curtis Harding. Op 19 mei scoorde deze soulman uit Atlanta al een dikke 8.3 op ons scorebord met het geweldige Keep On Shining.

Die single is te vinden op het EINDELIJK in Nederland uitgebrachte debuutalbum Soul Power. Wij hadden ‘m al gekregen en schreven: “Toch is Soul Power geen traditionele soulplaat geworden. Weliswaar hoor je wel blazers en koortjes, maar het rammelt en schuurt ook een beetje. Dan is het ineens ook minder raar dat het verschenen is op Burger Records, dat sympathieke Amerikaanse label dat momenteel vooral sier maakt met punkige gitaarbandjes.”

Kortom: Curtis Harding is in het land en je bent een dief van je eigen trommelvliezen als je ‘m niet gaat bewonderen. Het goede nieuws is dat je hier maar liefst drie(*) kansen voor hebt:

  • Donderdag 20 november: Doornroosje, Nijmegen
  • Vrijdag 21 november: Simplon, Groningen
  • Zondag 23 november: Paradiso, Amsterdam

Thuisblijven is inderdaad geen optie.

(*) Oké, maandag 24 november kun je ‘m ook nog zien, in Rotown, Rotterdam!

Like Gobsmag op Facebook:

Geplaatst door in de categorie op