Press "Enter" to skip to content
Newmusic of the day on March 15th 2019

We willen allemaal wat Wooze heeft (8.0)

Dit klinkt als een nieuwe headliner, als een opvolger van De Staat, maar laten we in vredesnaam eerst even het debuut EP-tje afwachten, ok?
Song: Wooze - I'll Have What She's Having
Album: What's On Your Mind? EP (03.05.2019)

Want Wooze heeft groovende riffs (van kosmische proporties) en zoete deuntjes (van goddelijke aard). En als we al die onzin achterwege laten heb je gewoon een heel lekker nummer zoals I’ll Have What She’s Having. Het komt op het nieuwe EP-tje van dit synth-pop duo uit Brixton.

‘This song is about the grass being greener on the other side from the perspective of someone standing on a circle.’ Theo en Jamie hebben het vaker over keuzes van alle dag in deze moderne tijden. Ze scheppen er een genoegen in om grappig en slim sociale verwachtingen en culturele standaarden aan de kaak te stellen in hun muziek. Maar daar hebben we zo direct geen voorbeeld van.

We wachten gewoon op het EP-tje. Met songtitles als Zeus’ Masseuse en Cousin Paul From Paddington kan het nauwelijks tegenvallen. En anders nemen we gewoon nog een keer wat Wooze ons eerder gegeven heeft.

Written by Jasper